English term
autogenic training
Autogenic training teaches your body to respond to your commands. (Be Brain Fit)
Autogenic training is often utilized in sport psychology, in particular, but can offer benefit to people experiencing a wide range of concerns. (GoodTherapy)
Just as with other forms of relaxation training, autogenic training may help you to feel calm and relaxed in social and performance situations. (verywellmind)
5 | otojenik | nesbatros |
4 | Otojenik antrenman | Nihan Pekmen |
Dec 13, 2019 17:40: changed "Kudoz queue" from "In queue" to "Public"
Dec 13, 2019 17:54: changed "Stage" from "Preparation" to "Submission"
Dec 16, 2019 18:54: changed "Stage" from "Submission" to "Selection"
Dec 29, 2019 17:54:
Jan 16, 2020 05:54:
Feb 12, 2020 03:54:
Proposed translations
Otojenik antrenman
Sporcuların psikolojik yönden yarışmalara hazırlanması için kullanılan psikoregülasyon (psikolojik düzenleme) teknikleri içinde en yaygın olanı otojenik antrenman tekniğidir. Otojenik antreman, gevşemenin konsantrasyon yoluyla sağlandığı Bilinçli kas kontrolü yoluyla otonom (bilinçsiz) sinir sisteminin etkilenebilme olasılığı üzerine kurulmuş bir gevşeme yöntemidir. (OTOJENİK ANTRENMAN)
Alman psikiyatrist Johannes Heinrich Schultz tarafından geliştirilmiş bir gevşeme tekniği olan otojenik gevşeme (autogenic training) tekniği oturarak veya yatarak uygulanır. Bu teknik sırasında gevşeme durumunu arttırıcı görselleştirmeler kullanır. Otojenik eğitim, stres ve psikosomatik bozukluklarda yardımcı bir yöntem olarak kullanılabilmektedir. Sporcuların psikolojik yönden yarışmalara hazırlanması için kullanılan psikoregülasyon (psikolojik düzenleme) teknikler içinde en yaygın olanı otojen gevşeme antrenmanıdır. (Zihinsel Antrenman Teknikleri Yazı Dizi)
otojenik
Otojenik egzersiz kısa sürede, çalışmaları algılama, meditasyon ve sessizlik egzersizlerini de entegre ederek, önemli gelişmeler sağlayabilir (Kim Psikoloji)
Araştırmada elde edilen bulgular laparoskopik cerrahi sonrası bulantı ve kusmanın azaltılmasında otojenik gevşemenin rutin hemşirelik bakımından daha etkili olduğunu göstermekte olup, postoperatif bulantı ve kusma riski yüksek cerrahi girişimlerde kullanılması önerilmektedir. (Marmara University DSpace Repository)
Ana uzmanlık dalı dermatoloji olmasına rağmen günümüzden yaklaşık yüz yıl kadar önce -1920’lerde- “otojenik antrenman” (Yunanca auto: kendi kendine; genesis: yaratılış) tekniğini bulan Johannes Schultz, daha sonra nevroloji ve psikoterapiyle ilgilenmeye başlamıştır (Gerhard, 1995) (ZİHİNSEL ANTRENMAN UYGULAMASI: OTOJEN�)
Something went wrong...