This question was closed without grading. Reason: Other
Jul 10, 2021 11:21
3 yrs ago
16 viewers *
English term

early permanence analysis

English to Romanian Law/Patents Law (general)
EARLY PERMANENCE ANALYSIS, INCLUDING AN ANALYSIS OF THE PROPOSED PLACEMENT AND CONTACT FRAMEWORK
UK - Revised Public Law Outline

Discussion

Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 11, 2021:
@ Gabriela Raț Să fim serioși!
Dacă, după scăderea întrebărilor de-a dreptul puerile, obține un astfel de personaj o rată de răspunsuri greșite de vreo 50% (am dat doar câteva exemple, ce frizau delirul, că să nu faci distincție între tensiune și impedanță e, totuși, prea mult!!!) și să n-ai absolut nicio tresărire de conștiință, niciun simț al ridicolului, chiar nu cred să se mai fi întâmplat vreodată! Iar pe mine unul asta mă de-a dreptul siderează!!!
Anul tecut, când am mai încercat pentru o vreme iluzia că pot contribui la un schimb util de experiență, nivelul era incomparabil superior!
Și oricum , mă refeream la altceva când vorbeam despre lipsa solidarității: la răspunsurile validate prin „peer agreements”.
Cât despre împărțirea vinilor, cred că cea a „asker-ilor” care nu reușesc să aleagă, de exemplu, între „cotizație” și „impozit” în materie fiscală din poziția lor, în fond, de necunoscători, din moment ce au ales varianta „întreabă un prieten”, este incomparabil mai puțin gravă decât a acelora care se declară „siguri” în timp ce regurgitează enormități ce fac să roșească hârtia internetului!!!
Deloc de neglijat lipsa de fairplay a unora dintre „ask-eri”...
Mă rog, noi să fim sănătoși!

Gabriela Raț Jul 11, 2021:
@ Claudiu Ignuța-Ciuncanu Într-adevăr, sunt puţine răspunsuri pe combinaţiile cu limba română, comparativ cu ce se întâmplă în alte limbi. M-am uitat spre exemplu la germană-engleză şi sunt acolo cel puţin două-trei răspunsuri pentru fiecare întrebare. Lumea este în general mult mai activă. A fost o vreme când lucrurile erau aşa şi pentru română, dar acum cam bate vântul. Sunt doar câteva persoane care pun întrebări în mod regulat şi ceva mai multe care răspund.
Cu privire la calitatea răspunsurilor, exista, desigur, opţiunea "disagree" pentru a face o triere, dar pe lângă asta, cred ca fiecare traducător care foloseşte dicţionarul/glosarul ProZ ar trebui să treacă rezultatele prin filtrul propriei gândiri, nu să accepte orice găseşte aici. Până şi dicţionarele bune mai dau "eroare" uneori, în anumite contexte. Da, sunt şi răspunsuri greşite care au trecut drept bune aici, dar asta s-a mai întâmplat şi în trecut. Nu cred că este o problemă "strict actuala".
Cât despre specialişti, eu nu mă consider (încă) una, dar mi-am ales într-adevăr câteva domenii în care încerc să mă specializez. Dau tot ce pot eu ca răspunsurile pe care le dau aici să fie conforme. Cred că toţi ar trebui să facă la fel.
Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 11, 2021:
@ Elena QED: când nu cunoşti o temă, mai mult încurci, decât ajuţi!
Ignorant în materie fiind, nu ştiam că există noţiunea de „early permanence” conform
https://www.first4adoption.org.uk/who-can-adopt-a-child/earl...
Deci, timpurie nu era analiza.
Cred că puteţi găsi o exprimare pertinentă în acest link
https://www.alternativecareguidelines.org/Portals/46/Guideli...
în care se vorbeşte despre „plasament familial permanent”
sau în acesta
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1736...
în care se vorbeşte despre încredinţare şi plasament...
Am mai spus-o: limbajul legislativ şi cel medical sunt limbi străine în sine, pe care doar iniţiaţii le înţeleg!
PS
„Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi!”, cum a spus Lenin când a văzut carnetul de note al lui Hitler:
https://www.rasfoiesc.com/educatie/psihologie/sociologie/NOT...
Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 11, 2021:
@ urbi et orbi Ba da, chiar e o mare problemă!
Pentru că lipsa de ştiinţă a unora şi lipsa de reacţie a altora au transformat un intrument ce se dorea şi chiar era util într-un instrument de dezinformare în masă, la discreţia diletanţilor ce pozează în „experţi”!
Pentru că, aşa cum „danieline” sau „alexe adina” au eşuat în a distinge între grâu şi neghină, cu siguranţă o pot face şi mulţi alţii.
Chiar şi mai gravă mi se pare lipsa de solidaritate, am mai spus-o, caracteristică românilor! Nu cred să mai existe alte perechi de limbi decât cele cu RO în secundar cu mai puţine întrebări validabile prin vot închise. (Eu unul am fost efectiv şocat când mi s-a întâmplat, pentru prima şi foarte probabil ultima dată, acest lucru în cazul întrebării citate pe firul învecinat „dial”!) Nici mai puţine răspunsuri evident greşite care să fie penalizate prin vot de dezacord ca în acest caz!
Gabriela Raț Jul 11, 2021:
@Claudiu Ignuta-Ciuncanu Imi cer si eu scuze pentru ca m-am ambalat asa. Eu am crezut ca a fost vorba despre mine si nu intelegeam de ce. Acum am inteles. Nu e nicio problema.
Elena (asker) Jul 10, 2021:
@ Claudiu Ignuța-Ciuncanu „analiza timpurie în vederea încredinţării permanente”
Mulțumesc! Cred ca răspunsul este potrivit pentru contextul acesta.
Elena (asker) Jul 10, 2021:
@ Gabriela Raț Într-adevăr, nu pare a fi vorba despre educația antepreșcolară. Este un raport care să ajute la luarea unei decizii cu privire la cea mai bună opțiune: plasament/adopție/îngrijire/reintegrare în familie a unui bebeluș bolnav/cu nevoi speciale de sănătate. Early permanence cuprinde:
• Safe reunification (family),
• Kinship care
• Permanent (long-term) fostering
• Adoption
• Special guardianship
• Residential care
• Other e.g. Child Arrangements Order

Mulțumesc!
Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 10, 2021:
@ Elena early analysis = analiza timpurie
permanence presupun că se referă la încredinţarea permanentă conform https://www.guraialomitei.com/stiri/numarul-copiilor-adoptat...
Deci, o variantă de profan ar fi „analiza timpurie în vederea încredinţării permanente”. Doar un practicant în domeniu ar putea spune cât de aproape/departe sunt de adevăr...
Şi nu, nu voi posta un răspuns, pentru că nu este un domeniu pe care să îl stăpânesc, deci pot cel mult ajuta pe cei interesaţi prin propuneri „de bun simţ lingvistic”, pe baza unei cunoaşteri la nivel de „genunchiul broaştei” a temei...
Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 10, 2021:
@ Gabriela Raț Prezint scuze pentru lipsa de claritate.
Comentariul meu, chiar dacă vă era adresat, nu vă viza! Nu cred în niciun caz că faceţi parte din „galeria” răspundacilor fără discernământ, care derutează sistematic pe cei care apelează la acest sit în căutarea „adevărului” prin răspunsuri din categoria „nuca în părete” în domenii în care sunt habarnişti!
Una este să mai păcătuiască omul prin căderea în seducţia unor „false friends”, cu totul altceva este să o iei efectiv sistematic pe arătură, aşa cum fac furnizorii constanţi de nutreţ pentru cretini ce bântuie, în ultimul timp mai mult ca niciodată, pe aici şi care, fără niciun pic de jenă, proliferează într-un ritm infernal informaţii false!
În concluzie: Nu eram în dezacord cu... dezacordul dvs! Chiar dimpotrivă! Mi-am manifestat în varii forme dezacordul cu privire la astfel de „perle”, astfel că înţeleg perfect demersul unuia care ştie despre ce vorbeşte confruntat cu manifestări stridente ale ignoranţei unor „experţi”...
PS
PLACEMENT din contextul indicat de „asker” era edificator, astfel că, sincer, nu văd cum aş fi putut fi în dezacord cu dezacordul exprimat...
Gabriela Raț Jul 10, 2021:
@Claudiu Ignuta-Ciuncanu Si chiar nu inteleg, la ce va referiti cand spuneti ca am proliferat fake news? Vreti sa spuneti ca raspunsul propus este corect? Daca da, spuneti asa. Faceti prea multe aluzii, iar eu nu v-am facut nimic.
Gabriela Raț Jul 10, 2021:
Domnule Ignuta-Ciuncanu, nu inteleg ce vreti sa spuneti cu cele de mai sus. Optiunea "disagree" se poate desigur folosi, altfel nu ar mai fi acolo. Am primit si eu (o singura data, ce-i drept) o astfel de reactie la unul dintre raspunsurile mele. Nu m-am suparat deloc, pentru ca fiecare este liber sa exprime si o astfel de opinie, plus ca mi se pare ca de data aceea chiar gresisem. Se mai intampla. Nu incerc sa imi fac reclama in vreun fel. Daca era reclama, puteam eventual sa o las neargumentata... nici nu stiu ce sa zic.

Opinia mea din comentariul de la raspunsul propus reiese din faptul ca m-am documentat si eu pe internet cu legatura la posibilul raspuns, am gasit exact resursa in limba engleza a doamnei Ciublan, dar nu am dat un raspuns oficial pentru ca nu mi-a venit nicio idee cu privire la traducere. Cred ca este vorba despre un termen care s-ar putea sa nu existe in romana (nu stiu, nu sunt sigura si deci nu am dat un raspuns clar). Totusi, chiar daca nu am un termen in limba romana, inteleg sensul expresiei in limba engleza si sunt destul de sigura ca nu este vorba despre educatia anteprescolara, ceea ce am incercat sa si explic in argumentatia mea.
Claudiu Ignuța-Ciuncanu Jul 10, 2021:
@ Gabriela Raț Bad publicity is still publicity, vorba românului...
Ce mai contează daunele colaterale produse prin proliferarea la foc automat de... fake „news”?!

Proposed translations

-1
4 hrs

analiza asistenței timpurii antepreșcolare

Educația timpurie (copii cu vârste de la naștere la 6 ani) face parte din învăţământul preuniversitar şi cuprinde, conform Legii Educației Naționale, art.23:

nivelul antepreșcolar (pentru copii cu vârste cuprinse între 0-3 ani)

învățământul preșcolar (pentru copii cu vârsta cuprinse între 3-6 ani).
Example sentence:

Early permanence (EP) is an umbrella term including both Fostering for Adoption (FfA) and Concurrent Planning placements (CPP). Both approaches aim to place children where the courts are considering whether they can safely return to the care of their fami

Peer comment(s):

disagree Gabriela Raț : Din pacate nu cred ca este corect raspunsul. Early permanence are de-a face aici cu plasarea copilului in grija unui asistent maternal in vederea adoptiei sau intoarcerii in familia de provenienta, nicidecum cu educatia anteprescolara.
22 mins
Something went wrong...
Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search